Aydın Çıkışlı Kapadokya Konya Turu Tur Programı

AYDIN ÇIKIŞLI KAPADOKYA TURU

GÖREME, AVANOS, ÜRGÜP, IHLARA VADİSİ, UÇHİSAR,KONYA MEVLANA

Perşembe

Aydın çıkışlı Kapadokya turumuza saat 21.00'da Nevzat Biçer Parkı'nın otoparkından hareket ediyoruz.

1.Gün Cuma

Günün ilk ışıklarıyla birlikte Aksaray’a varmış oluyoruz. Aksaray’da kahvaltı için molamızı alıyor ve turumuza başlıyoruz.

Oluşumu asırlar öncesine dayanan Ihlara Vadisi’yle gezimize başlıyoruz. Kapadokya’nın mutlaka görülmesi gereken eşsiz güzelliği olan Ihlara Vadisi, Melendiz Çayı’nın da katkısıyla yerin tabanının derin bir şekilde oyulmasıyla birlikte derin ve uzun bir kanyon oluşturuyor. Gezimizi tamamladıktan sonra Derinkuyu Yeraltı Şehrine doğru yola çıkıyoruz. Derinkuyu Yeraltı Şehri, bölgede gezilebilir alanı en geniş olan yeraltı şehridir. Derinkuyu'nun, günümüzde sekiz katı gezilebilmektedir. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra Dervent Vadisi’ne geçiyoruz. Buradaki oluşumların hikayelerini rehberimizden dinledikten sonra fotoğraf çekmek için serbest zamanımız olacaktır. Kapadokya’nın simgesi olan ve iki büyük, bir küçük peribacasından oluşan peribacası oluşumları olan Üç Güzeller’i görmek için bölgeye geçiyoruz. Rehberimizden detaylı bilgileri aldıktan sonra serbest zamanımız oluyor. Serbest zamanımızın ardından meşhur Asmalı Konak’a geçiyoruz. Asmalı Konak’a gelmeden önce rehber araçta bizlere gerekli bilgileri veriyor ve Asmalı Konak’taki serbest zamanımızın ardında adından sıklıkla söz edilen Turasan Şarap Mahzen’ini ziyaret ediyoruz. Ardında otelimize dinlenmeye geçiyoruz. Akşam yemeği otelimizde.

2.Gün Cumartesi

Otelde kahvaltımızı yaptıktan sonra Avanos’a doğru yola çıkıyoruz. Avanos’ta çanak çömlek yapımını izledikten ve bilgileri aldıktan sonra Kızılırmak kenarında serbest zamanımızı alıyoruz. Ve öğle yemeği molası veriyoruz. Yemeğimizin ardından Zelve Paşabağı Vadisi’ne geçiyoruz. Hem Paşabağı Vadisi hem de Rahipler Vadisi olarak anılan ve yüzyıllardır şeklini korumayı başaran bu görünümler vadiyi süsler durumda olup gelen tüm ziyaretçileri selamlıyorlar. Buradaki gezimizi de tamamladıktan sonra Göreme Açıkhava Müzesi’ne gidiyoruz.

Göreme Açıkhava Müzesi, Neredeyse her kaya bloğunun oyularak ibadet, yaşam ve öğreti alanlarına dönüştürüldüğü, her alanında kutsallığın sanatla birleştiği bu vadi 1985 yılında Unesco Dünya Mirası Listesi’ne girmiş. Rehberimizden bilgileri aldıktan sonra fotoğraf çekimi için serbest zamanımız olacaktır. Buradan Uçhisar Kalesi’ne geçiyoruz. Kale eteklerinde aldığımız serbest zamanımızın ardından Güvercinlik Vadisi’ne hareket ediyoruz. Araçta rehber anlatımını yaptıktan sonra bölgede serbest zaman alıyoruz. Burada geçirdiğimiz keyifli zamanın ardından akşam yemeği için otelimize gidiyoruz. Yemek sonrası dileyen misafirlerimizle Eğlenceli Türk Gecesi’ne (ekstra) katılıyoruz.

3.Gün Pazar

Otelde kahvaltımızı yaptıktan sonra Konya’ya doğru yola çıkıyoruz. Konya’da Mevlana Müzesi’ni geziyor ve serbest zamanımızı alıyoruz. Ardından Alaattin Tepe’sinde de serbest zamanımızı aldıktan sonra Konya’ya özel etli ekmek yemek için yemek molası veriyor ve Aydın’a doğru yola çıkıyoruz.

Aydın’a varıyoruz ve bir sonraki Fibar Tur gezimizde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

 

Kalkış Yerleri: nevzat biçer parkı'nın otoparkı
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Otel konaklaması  (Otelde Sabah Kahvaltısı, Akşam Yemeği )
Rehberlik hizmetleri
Seyahat sağlık sigortası
İkramlar

 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Öğle yemekleri
Müze ve ören yeri girişleri.
Kişisel harcamalar
Balon Turu, Türk gecesi



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://fibartur.com/tur-14-aydin-cikisli-kapadokya-konya-turu.html
    FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ.
    Hasanefendi Mah.Gençlik Cad.No: 38/A Efeler Aydın
    0256 213 66 99


    Bu çıktı 26.04.2024 20:23 tarihinde verilmiştir. FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.