Aydın Çıkışlı Karadeniz Turu Doğulu Fibar Özel Tur Programı

AYDIN ÇIKIŞLI  KARADENİZ TURU DOĞULU YAYLALI ÖZEL

SİVAS-ERZİNCAN-ERZURUM-KARS-ARTVİN-BATUM-RİZE-

TRABZON-ORDU-GİRESUN-SAMSUN-AMASYA


1. GÜN  :

Saat 18.30 da Aydın’da Nevzat Biçer Parkında siz değerli konuklarımızı alarak turumuza başlıyoruz.Denizli-Afyon-Ankara-Yozgat üzerinden uygun yerlerde molalar vererek sabah Sivas’avarıyoruz. Sivas Merkezde SELÇUKLU PARK ALANI içinde bulunan ATATÜRK KONGRE ve ETNOĞRAFYA Müzesi’ni geziyoruz. Daha sonra ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE-ŞİFAİYE MEDRESESİ ve BEDESTENİ’ni görüp Sivas merkezdeki otelimize yerleşiyoruz.Akşam yemeği ve konaklama Sivas’ta Buruciye otelimizde.

2.GÜN:

Sabah kahvaltının ardından otelden ayrılarak İmranlı Refahiye üzerinden Erzincan’a varıyoruz. Bakırcılar çarşısından alışveriş yapıyoruz. Molamızın ardından Erzurum ‘ a hareket ediyoruz . Merkezde vereceğimiz serbest zamanda öğle yemeği molası verip Erzurum'daki gezimize başlıyoruz. İlk olarak ULU CAMİİ-ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE-YAKUTİYE MEDRESESİ’ni ziyaret edip RÜSTEM PAŞA BEDESTENİ’nde (TAŞHAN) oltu taşı alışverişini yapıyoruz.Bu gezilerimizin ardından muhteşem doğanın eşliğinde Türkiye’nin çatısı ERZURUM PALANDÖKEN DAĞINA çıkıyoruz.Kayak merkezinde bulunan otelimize yerleşiyoruz.Akşam yemeği ve konaklama Palan Otel'de.

3. GÜN:

Sabah kahvaltının ardından otelden ayrılıp Palandöken Dağından inip Horasan üzerinden Kars’a varıyoruz.Buradaki gezimize Ermenistan sınırında bulunan ANİ HARABELERİ ile başlıyoruz.Buradan Kars MERKEZE dönerek TARİHİ OSAMANLI TAŞ KÖPRÜ-HAMAM-KARS KALESİ’ni resimliyoruz.Şehir merkezinde Kaşar ve Bal alışverişimizin ardından otelimize yerleşiyoruz.Konaklamamız ve akşam yemeğimiz Sarıkamış Kayı Snow Otel'de.

4.GÜN  :

Sabah kahvaltısı sonrası otelden ayrılarak Kars-Ardahan-Şavşat üzerinden Artvin ‘e varıyoruz.Şehir merkezini panoramik görerek direk Borçkaya gidiyoruz.Yaylada harika bir doğa bizi bekliyor olacak.Buradan sonra Borçkada vereceğimiz serbest zamanda  öğle yemeğimizi burada aldıktan sonra Karagöl'e geçiyoruz.Konaklama ve akşam yemeğimiz Ardeşanda Ela Otel'de.

5.GÜN:

Kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz. Çat Vadisi’nden giriş yapıp 200 yıllık Şen yuva köprüsü, Zil Kale- Palovit Vadisi, Palovit Şelalesi geziyoruz. Sarp sınır kapısına hareket ediyoruz.Buradaki gümrük işlemlerini tamamladıktan sonra GÜRCİSTAN /ACARA Bölgesine geçiyoruz.Batum şehir merkezine dogru ilerlerken Bayburt’dan doğup Batum sınırlarına kadar kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh nehrini ve üzerindeki Gonio köprüsünü göreceğiz. Batum merkezde öğle yemeği molamızı aldıktan sonra şehir turumuz başlayacak.Medea heykeli’ni Batum limanını ve Avrupa Meydanını göreceğiz.Alışveriş için serbest zaman sonrası Batum’dan ayrılıyoruz.Konaklama ve akşam yemeğimiz Minerva- Ela otelimize yerleşiyoruz.

6. GÜN  :

Sabah kahvaltısının ardından otelden ayrılarak Karadeniz Sahili yolculuğumuza başlıyoruz.İlk olarak Ardeşen’e vardığımızda KAÇKAR DAĞINA tırmanıyoruz.FIRTINA DERESİ eşliğinde ÇAMLIHEMŞİN’e vardığımızda köprü üzerinde HALA ve ELEVİT deresinin birleşerek fırtına deresini oluşturduğu noktada fotoğraf molası veriyoruz.Molamızın ardından AYDER YAYLASI’na çıkıyoruz.Burada HORON TEPESİ’ndeki GELİN TÜLÜ ŞELALESİ’ni resimledikten sonra serbest zamanda yöresel ürünler alışverişimizi yapıyoruz.Yayladan inerken yolumuzun üzerindeki TARİHİ TAŞ KÖPRÜ’yü fotoğraflıyoruz.Ayder gezimizi tamamladıktan Çayeli’nde Rize bezi alışverişi sonrası Karadeniz’in ilk simgelerinden olan UZUNGÖL’e hareket ediyoruz. Muhteşem göl manzarasını fotoğraflayıp öğle yemeğimizi yada serbest olarak aldıktan sonra meşhur Sürmene Bıçak alışverişi yapmak için Bıçak atölyesine gireceğiz.Burada bilgi alıp alışveriş yaptıktan sonra Çay Farbikasına geçeceğiz.Çayın her halinin bulunduğu fabrikada bilgi alıp üretim yerini geziyoruz.Ve çaylarımızı tadarken alışveriş için zamanımız olacaktır.Buradan sonra Trabzon’a hareket ediyoruz konaklamamız Ramada Vakfıkebir Otel'de olacaktır.

7.GÜN  : 

Oteldeki kahvaltımızın ardından Maçka istikametine doğru ilerliyoruz.Maçka’dan Karadeniz Bölgesinin en eski tapınağı ve doğanın eşsiz güzellikteki yerinde yapılmış olan SÜMELA MANASTIRI’ na çıkıyoruz.Yaklaşık 2 saat süren bu ziyaret sonrası Atatürk Köşkünü gezeceğiz.Burada harika eseri görüp fotoğraf çekildikten sonra meşhur telkâri atölyesine geçeceğiz.Yapımı hakkında bilgi alıp alışveriş için zamanımız olacaktır.Buradan sonra Akçaabat ‘ a dönüyoruz.Öğle yemeğimizi burada Meşhur Akçaabat Köftesi yiyeceğiz.Yemekten sonra Hıdırnebi Yaylasına gitmek için yola çıkıyoruz.Buraya otobüsle çıkılmadığı için minübüslerle çıkacağız.Bulutların üstündeki yaylamızda güzel bir yayla gezisi yapacağız.Oksijen deposu olan Kayabaşı yaylasında  konaklamamız ve akşam yemeğimiz olacaktır.

8. GÜN : 

Yayladaki harika kahvaltıdan sonra direk Ordu’ya hareket ediyoruz.Gidiş güzergahında Giresun Fındık alışverişi için kısa bir zamanımız olacaktır.Buradan sonra Teleferik ile Ordu Boztepe ‘ye çıkıyoruz.Müthiş Karadeniz manzarası eşliğinde kahvelerimizi yudumladıktan sonra Samsun ‘a hareket.Samsun ‘da bizi BANDIRMA GEMİSİ karşılıyor gemiyi görüp Dünyaca ünlü KRIPEL’in ATATÜRK HEYKELİNİ görüyoruz.Samsun ziyareti sonrası Amasya ‘ya hareket ediyoruz.Konaklama ve akşam yemeğimiz Amasya Lalehan otelde.

9. GÜN  : 

Kahvaltı sonrası Amasya merkezde Amasya müzesi ve Kaya mezarlarını görüp Yeşilırmak nehrini fotoğraflayıp Çorum ‘a doğru hareket ediyoruz.Çorum’da leblebi alışverişimizi tamamlayıp yolda vereceğimiz molalarla günün ilk ışılarıyla Aydın ‘a varıyoruz.Bir sonraki turumuzda görüşmek dileğiyle…

Kalkış Yerleri: nevzat biçer parkı'nın otoparkı
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Otel Konaklamaları (Otelde Sabah kahvaltısı, akşam yemeği )
Seyahat Sağlık Sigortası
Fibar TUR Güvencesi
Rehberlik Hizmetleri ve Çevre Gezileri
Otobüs İçi İkramlar



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

İlk gün sabah kahvaltısı ve tüm öğle yemekleri
Müze ören yeri giriş ücretleri
Yaylalara Çıkılırken Minübüs Ücretleri
Gürcistan Batum giriş ve gezi ücreti



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://fibartur.com/tur-16-aydin-cikisli-karadeniz-turu-dogulu-fibar-ozel.html
    FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ.
    Hasanefendi Mah.Gençlik Cad.No: 38/A Efeler Aydın
    0256 213 66 99


    Bu çıktı 29.03.2024 00:30 tarihinde verilmiştir. FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.