Aydın Çıkışlı Büyük GAP ve Doğu Anadolu Turu Tur Programı

BÜYÜK GAP TURU

ADANA- GAZİANTEP- ŞANLIURFA- MARDİN- BATMAN- BİTLİS- VAN- KARS-ERZURUM-
ELAZIĞ- MALATYA- HATAY- KAHRAMANMARAŞ 

2 EYLÜL - 12 EYLÜL 2022

 

Zeugma Mozaik Müzesi- 14 Şehitler Anıtı- Orhun Kitabeleri- Ayıntap Kalesi- Halfeti- Savaşan Köyü- Konik Kubbeli Evler Harran- Balıklı Göl- Göbekli Tepe- Deyrul Zafaran Manastırı- Hasankeyf- Veysel Karani Hazretleri Türbesi- Akdamar Adası- Tuşpa Kalesi- Muradiye Şelalesi- İshak Paşa Sarayı- Ani Harabeleri- Üç Kümbetler- Yakutiye Medresesi- Kömürhan Köprüsü- Antakya Müzesi- St Pierre Kilisesi- Habib-i Neccar Camii- Taş Köprü- Sabancı Merkez Camii

Saat 18.30'da AYDIN ‘dan siz değerli konuklarımızı aldıktan sonra DENİZLİ ,ÇAY, KONYA, EREĞLİ,  yolunu izleyerek gerekli molaların ardından sabah saatlerinde Pozantı’ya ulaşıyoruz. 

1. Gün: Adana Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi 

Sabah saatlerinde Adana girişinde uygun bir tesisde ilk günkü kahvaltı molamızı alıyoruz. Sonrasında Çukurova`nın yıldızı  Adana’ya geliyoruz. Panoramik bir şehir tur yaptıktan sonra 2000 yıllık ROMA KÖPRÜSÜ, SABANCI CAMİİ görüp SEYHAN BARAJ GÖLETİNİ göreceğiz. Daha sonra Gaziantep’e doğru yola çıkacağız.Gaziantep’e varıyoruz. Öğle yemeğim molamızdan sonra Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ`ni rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Eski Antep’i keşfetmeye başlıyoruz. Bu kapsamda, bulunduğu tepeyi bir inci gibi süsleyen Gaziantep (Ayıntap) Kalesi’ni dışarıdan fotoğraflıyor ve yüzlerce yıllık hanların, hamamların arasında yürüyerek Eski Şehrin kalbine doğru yol alıyoruz. Antep’in sedef kakma, tel kırma, bakırcılık, yemenicilik gibi meşhur el sanatlarının sergilendiği çarşı bölgesinde; Zincirli Bedesten ve Bakırcılar Çarşısı’nı; ve ardından, baharat, kışlık kuruluklar, fıstık, salça gibi yöreye özgü mutfak ürünlerinin satışa sunulduğu Tarihi Almacı Pazarı’nı görüyoruz. Burada alacağımız serbest zamanda yöresel ürün alışverişi yapabilir; tarihi Tahmis kahvesinde Güneydoğu’ya özgü meşhur menengiç kahvesinin tadına bakabilirsiniz. Köklü tarihi ve farklı kültürlerin birikimi ile zengin mutfak kültürü UNESCO tarafından tescillenen İpekyolu şehri Gaziantep’teki öğle yemeğinde katmer, baklava, Ali Nazik kebabı gibi lezzetlerle Antep lezzetlerle turumuzu taçlandırıyoruz.Buradan sonra Gaziantep’te Shimall Otel'e yerleşiyoruz.

2. Gün: Şanlıurfa Balıklı Göl 

Sabah kahvaltımızı otelimizde açık büfe olarak aldıktan sonra, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine hareket ediyoruz. Dünyada sadece burada yetişen ‘’kara gül’’ ile bilinen ve aynı zamanda fıstık ağaçlarıyla çevrili Eski Halfeti’de, Fırat’ın kıyısında bizleri bekleyen teknelerimize binerek, Birecik Barajı’nın inşasıyla sular altında kalan Savaşan Köyü’nü ve tarihi Rum Kale’yi görüyoruz. Ardından rotamızı Peygamberler Şehri Şanlıurfa’ya çeviriyor ve Urfa’nın geleneksel yemeklerini tadabileceğimiz restaurantımıza gidiyoruz. Güneydoğu Anadolu’nun kebap ve isot kokan kenti Urfa’da, Eyüp Peygamber Sabır Makamı, Balıklı Göl, Ayn-ı Zeliha Gölü, Rızvaniye Camii ve Hz. İbrahim’in doğduğu mağara, ziyaret edeceğimiz yerler arasında. Gezimizin ardından Tarihi Çarşı’da kısa bir alışveriş molası veriyoruz. Sonrasında, Şanlıurfa’nın Harran ilçesine devam ediyor, burada Dünyanın İlk İslam Üniversitesi ve Rasathane Kulesi kalıntılarını ve alışılmışın dışında mimarisiyle dikkat çeken Konik Kubbeli Evleri’ni görüyoruz. Geleneksel mimariyle inşa edilmiş Harran evlerinin karakteristik özelliklerini inceledikten sonra, bölge halkıyla kaynaşıp, geleneksel Urfa kıyafetleriyle fotoğraflarımızı çekiyor ve  Urfa’nın kadim geleneklerini yansıtan Sıra Gecesi’ne gidiyoruz. Otelimiz El Ruha Otel(oda kahvaltı)

3. Gün: Mardin Göbeklitepe 

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, son zamanların en heyecan verici arkeolojik buluşu olarak ün yapmış, dünyanın en eski tapınağı olarak insanlık tarihine dair bildiklerimizi değiştiren, UNESCO Dünya Mirası listesindeki Göbeklitepe’ye gidiyoruz. Bu heyecan verici noktadaki ziyaretimizin ardından rotamızı Mardin’e çeviriyoruz. Mardin, çok katmanlı tarih  ve çok kültürlü ortamıyla medeniyetler beşiği ve Mezopotamya Ovası manzaralı  taş konaklarıyla masal diyarı olarak adlandırılır.. Mezopotamya Ovası’nın incisi bu mistik şehirde, sembusek, kaburga dolma, içli köfte, etli pilav, kuru dola gibi geleneksel yemekleri tadacağımız öğle yemeği molamızın sonrasında; Eski Mardin’e geçerek badem şekeri ve kuruyemiş alışverişlerimizi yapıyoruz. Ardından; kale eteklerini süsleyen, Mardin’in gelenesel Artuklu taş mimarisinin en etkileyici örneklerinden biri olan Mardin Ulu Camii’yi geziyor ve akabinde, bakır ürünler, çeşit çeşit sabun, rengarenk yazma ve şallar bulabileceğiniz, dar sokaklarını birbirinden renkli tezgahların süslediği Tarihi Mardin Çarşısı’nda alışveriş molamızı veriyoruz.Turumuzun devamında; Mardin’in en etkileyici sembol yapılarından olan Kasımiye Medresesi’ni ve Mardin’in kadim halklarından Süryanilerin kültür ve yaşamı hakkında bilgi sahibi olabileceğimiz ve hala aktif bir Süryani manastırı olan Deyrul Zafaran Manastırı’nı geziyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Yay Grand Oteli’nde.

4. Gün: Midyat Hasankeyf Van Akdamar Adası

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Tur Abdin’in kadim kenti Midyat’a devam ediyoruz. Birer mücevher gibi süslenmiş geleneksel taş konaklarıyla Süryani kültür ve tarihinin bölgedeki merkezi olan bu kozmopolit kentte; Midyat Konuk Evi’ni geziyor, meşhur telkari sanatının örneklerini görebileceğimiz bir telkari atölyesinde alışveriş için serbest zaman alıyoruz. Ardından, yakın zamanda Ilısu Barajı suları altında kalacak olan, Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’e devam ediyoruz. Dicle Nehri kıyısında, Hasankeyf manzarası eşliğinde kahvelerimizi yudumlarken, rehberimizden Hasankeyf’in hikayesini dinliyoruz. Ardından Ramal petrol kuyularını görerek Batman şehir merkezinden Veysel Karani Hazretlerinin Türbesini panaromik şekilde geziyoruz. Öğle yemeği molamızın ardından; Rotamızı Van’a çeviriyor ve Gevaş’ta bizi bekleyen teknelerimize binerek Van Gölü üzerindeki Akdamar Adası’na geçiyoruz. Geçmişten günümüze gelen aşk hikayesiyle adından söz ettiren Akdamar Kilisesi ya da nam-ı diğer Kutsal Haç Kilisesi’ni geziyor ve fotoğraflarımızı çektikten sonra tekrar bizi bekleyen otobüsümüze dönüyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Merit Şahmeran Otel’de.

5. Gün: Tuşpa Kalesi Muradiye Şelalesi Doğubeyazıt İshak Paşa Sarayı

Otelimizde sabah kahvaltımızı açık büfe olarak yaptıktan sonra, Van kedilerini görebileceğimiz Kedi Evi ve Urartulardan günümüze miras kalmış olan Van’ın geleneksel savatlı gümüş işleme sanatından muhteşem örnekler görebileceğimiz gümüş atölyesine gidiyoruz. Ardından rotamızı, Urartu döneminden kalan Tuşpa Kalesi’ne çeviriyoruz. Burada gerçekleştireceğimiz ziyaret sonrasında Van şehir merkezinden ayrılıyor ve Van Gölü kıyılarını görerek yapacağımız yolculuğumuzda bir sonraki durağımız Van’ın Muradiye Şelalesi oluyor. Bendimahi Çayı üzerinde bulunan ve Van’ın en önemli doğal güzelliği olan şelaleyi görüp fotoğraflarımızı çektikten sonra, Doğu Anadolu coğrafyasının en karakteristik özelliklerine şahit olacağımız bir yolculuk gerçekleştiriyor ve heybetli Tendürek Dağı üzerinden Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine ulaşıyoruz. Burada, Kutsal kitaplarda ve efsanelerde adı geçen, ülkemizin en yüksek zirvesi Ağrı Dağı’nı en güzel fotoğraflayabileceğimiz noktada kısa bir fotoğraf molası veriyor ve ardından, adeta bir kartal yuvası gibi, ovaya tepeden hakim bir nokta üzerine inşa edilmiş, Doğu Anadolu’daki Topkapı Sarayı olarak bilinen İshak Paşa Sarayı’nı geziyoruz. Akabinde, Iğdır-Digor yolu üzerinden Serhat Şehrimiz Kars’a geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Karspark Otelimizde.

6. Gün: Kars Ani Harabeleri Erzurum 

Otelde alacağımız açık büfe sabah kahvaltı sonrasında, Kars merkeze bağlı Ocaklı köyü yakınlarında ve Ermenistan sınırımızda bulunan, İpekyolu üzerindeki Orta Çağ kenti Ani Ören Yeri’ne hareket ediyoruz. Devasa surları, kiliseleri, Meryemana (Fethiye) Katedrali, Türklerin Anadolu’da inşa ettirdiği ilk camii olan Menuçehr Camii gibi yapılara ev sahipliği yapmasıyla bilinen  Ani Harabeleri, Doğu Anadolu’nun en görkemli ve en ünlü tarihi kentidir. Ani’de, Ortaçağ’dan günümüze gelmeyi başarabilmiş birbirinden güzel tarihi yapıları yürüyerek geziyor, Ermenistan Türkiye sınırını belirleyen Arpaçay Nehri’ni fotoğraflıyor ve ardından Kars merkeze devam ederek, peynir, bal vb yöresel ürünlerin alışverişi için kısa bir mola veriyoruz. Ardından, aracımızla panoramik olarak gerçekleştireceğimiz şehir turunda Kars Kalesi, Kars Çayı ve Kümbet Camii’ni ve 19.yüzyıla ait Rus yapılarını gördükten sonra Kars’a veda ederek, Sarıkamış-Pasinler yolu üzerinden Dadaşlar Diyarı Erzurum’a devam ediyoruz. Burada, şehir turumuzdan önce, Erzurum’da meşhur cağ kebabının tadına baktıktan sonra gezimize Çifte Minareli Medrese ile başlıyor, ve Anadolu’da kurulmuş olan ilk Türk Beyliği olan Saltuklulardan kalan Üç Kümbetler ve Ulu Camii’yi gezdikten sonra, Eski Erzurum Evlerinin tipik bir örneği olan Tarihi Erzurum Konuk Evi’ni görüyoruz. Ardından, Selçukluların geleneksel mimari unsurlarıyla bezeli Yakutiye Medresesi’ne görüyor ve rehberimizden gerekli bilgileri aldıktan sonra Tarihi Rüstem Paşa Bedesteni (Taş Han)’nde oltu taşı alışverişi için serbest zaman alıyoruz. Günümüzün finalinde Palan Döken Kayak Merkezi’ndeki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Erzurum Palan Oteli’nde.

7. Gün: Kemaliye Karanlık Kanyon Harput Kalesi Elazığ

Otelde alacağımız açık büfe sabah kahvaltı sonrasında Kemaliye'ye hareket ediyoruz. Yolumuzun üzerinde olan Vali Recep Yazıcıoğlu Köprüsünün önünde fotoğraf molası veriyoruz. Ardından KEMALİYE’ye gelerek buradaki ziyaretlerimiz sonrası Dünya'nın En büyük Kanyonlarından birisi olan KARANLIK KANYON'da yaklaşık 45 dakikalık bir tekne turu yapıyoruz. Geri dönüşümüzde teknemizi durdurup 4 dakikalık sessizlikte Fırat’ın sessiz çığlığını duymaya çalışacağız. Daha sonra Türkülere konu olan Harput Kalesi’ne doğru aracımızla tırmanışa geçiyoruz. Şehir manzrası eşliğinde, kale içinde alacağımız öğle yemeği sonrasında gezimize başlıyoruz. Balak Gazi Heykeli, Arap Baba Türbesi, Eğik Minareli Ulu Camii ve Sütkale'yi panaromik olarak  görüyoruz. Daha sonra Malatya'daki Anemon otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği otelimizde.

8. Gün: Nemrut kahramanmaraş 

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında KAHTA’ ya ulaşıp minibüslerle (ekstra)  NEMRUT a çıkıyoruz. Doğu ve Batı Medeniyetlerinin, 2150 m. yükseklikte muhteşem bir piramitteki kesişme noktası, Dünyanın sekizinci harikası ve ‘’Kralların Tahtı’’ olarak adlandırılan NEMRUT; yüksekliği on metreyi bulan büyüleyici heykelleri, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle, UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer almaktadır.Sonrasında Kahramanmaraş’a doğru yola çıkıyoruz. Kahraman adıyla anılan şehrimiz Kahramanmaraş’ta gezimiz başlıyor. Sütçü İmam Heykelini görüyoruz ve tarihi hakkında bilgi alacağız.Buradan sonra Bakırcılar Çarşısına geçeceğiz.Burada alışveriş için zamanımız olacaktır.Meşhur Dövme dondurma tadımı yaptıktan sonra Konaklamamız ve yemeğimiz Sahra Otel'de olacaktır.

9. Gün: Hatay  Aziz Pierre Kilisesi

Sabah otelde alacağımız açık büfe sabah kahvaltımızın ardından, Antik çağlarda ‘’Doğu’nun Kraliçesi’’ olarak adlandırılan, ortasından geçen Asi Nehri’nin hayat verdiği şehir Antakya’ya devam ediyoruz. Geniş mozaik koleksiyonu, ‘’Antakya Lahdi’’ gibi eserleriyle dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Hatay Arkeoloji Müzesi’ni geziyoruz. Öğle yemeğimizde, dinlerin ve medeniyetlerin kesişme noktası Antakya’nın yöresel lezzetlerini tattıktan sonra, şehrin sırtını yasladığı Habib-i Neccar Dağı eteklerindeki, Dünyanın En Eski Kilisesi ünvanıyla Antakya’nın en değerli tarihi noktalarından Aziz Pierre Kilisesi’ni ve ardından ülkemizin en eski camilerinden biri olan Habib-i Neccar Camii’ni ziyaret ediyoruz. Şehir turumuzun devamında öğle yemeği molası veriyor 13.00’da Aydın’a dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Gerekli molaların ardından Aydın’a varıyoruz.Bir dahaki Fibar Tur gezisinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz. 

Kalkış Yerleri: nevzat biçer parkı'nın otoparkı
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • 5 YILDIZLI OTELLERDE KONAKLAMA (SABAH KAHVALTISI VE AKŞAM YEMEĞİ )
  • LÜKS OTOBÜSLERLE ULAŞIM VE İKRAMLAR 
  • PROFESYONEL REHBERLİK VE ÇEVRE GEZİLERİ  
  • SEYAHAT SAĞLIK SİGORTALARI


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • MÜZE ÖREN YERİ GİRİŞ ÜCRETLERİ
  • ÖĞLE YEMEKLERİ
  • EKSTRA TURLAR VE KİŞİSEL HARCAMALAR
  • MOLALARDA ALINANLAR  
  • KİŞİSEL HARCAMALAR


Kalkış Yerleri
    Notlar

    Paket fiyatlarımız ulaşım, rehberlik, otel ve çevre gezilerini kapsamaktadır.

    Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır.

    Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez.

    Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.

    Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.

    Rehber hava koşulları ve olumsuz yol durumu gibi gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Fibar Tur kesinlikle sorumlu değildir.

    Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.

    Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve acente yetkilisine aittir.

    Araç içerisindeki kişisel tüm eşyaların sorumluluğu mola vb. yerlerde kişiye aittir.

    Turlarda kullanılacak olan araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.


    İptal Şartları
    https://fibartur.com/tur-31-aydin-cikisli-buyuk-gap-ve-dogu-anadolu-turu.html
    FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ.
    Hasanefendi Mah.Gençlik Cad.No: 38/A Efeler Aydın
    0256 213 66 99


    Bu çıktı 18.04.2024 07:21 tarihinde verilmiştir. FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.