Aydın Çıkışlı Uçakla Doğu Ekspresi Rotasında Kars-Sarıkamış Turu Tur Programı

AYDIN ÇIKIŞLI KARS SARIKAMIŞ TURU DOĞU EKSPRESLİ

1. Gün: 

Sabah Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde buluşuyor, İZMİR - KARS uçuşumuzun check-in işlemlerini yaptırıyor ve ünlü Puşkin’in şiirlerine ilham veren şehir KARS’a varıyoruz.. Bizi bekleyen aracımıza yerleştikten sonra, Kars merkeze geçiyor ve Kars’ın yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz restoranımızda öğle yemeğimizi alıyoruz. Sonrasında, geçmişte birçok kültürün ve dinin bir arada yaşadığı, bugün UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan ANİ ANTİK KENTİ’ni karlar altında ki  büyüleyici görüntüsü ile gezmeye gidiyoruz. Arpaçay Nehri’nin kıyısında ve Ermenistan sınırında bulunan bu tarihi kentteki gezimizde Tarihi Surlar, Surp Amena Prkıtch Kilisesi, Tigran Honents Kilisesi, İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Abughamrends (Polatoğlu Kilisesi), Ateşgede Tapınağı ziyaret noktalarımızdır. Ani Antik Kenti’ni gezerken Bakireler Manastırı(Surp Hripsime Manastırı), İçkale, Kızlar Kalesi, Selçuklu Kervansarayı, Kral Gagik Kilisesi, Gürcü Kilisesi ise panoramik olarak göreceğimiz yerlerdir. Bu etkileyici ören yerinde rehberimizin bilgilendirmelerini dinledikten sonra, fotoğraf makinamızla bu muhteşem kenti, hatıralarımıza ekliyoruz. Daha sonra Otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2. Gün: 

Erken saatlerde otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından, KARS TREN GARI’na geçiyoruz. Gar önünde hatıra fotoğrafı çektirip, Doğu Ekspres Treni ile  (Pulman Koltuk) Kars-Sarıkamış arası yolculuğumuza başlıyoruz. Doğanın muhteşem manzaraları eşliğinde keyifli bir yolculukla SARIKAMIŞ’a hareket ediyoruz. 
Önemli Not; Doğu Ekspresi Treninde kış sezonun yoğun dönemlerinde Kars-Sarıkamış arasında yer olmaması durumunda farklı durak tren destinasyonunda seyahat edebilir veya trende hiç yer olmaması durumunda ise tren rotası güzergahından güzel manzaralar eşliğinde araç ile yolculuk yapılacaktır. SARIKAMIŞ’a ulaştığımızda, ilçe merkezinde kısa bir tanıtım turu yaparak, Doğu Anadolu'da Osmanlının Ruslara karşı mücadelesinde tarih sayfalarına 22 Aralık 1915 Sarıkamış Harekâtı olarak geçen ve 90 bin Mehmetçiğimiz anısına düzenlenmiş merkezdeki Şehitliği ziyaret ediyoruz. Buradan hareketle kristal kar olarak adlandırılan, dünyada kaymak için en iyi yerlerden biri olan  SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ’ne gidiyoruz. Serbest zaman esnasında beyaz kış görüntülerini fotoğraflayıp, karlar üzerinde kar topu oynayarak eğlenceli anlar yaşıyoruz. Unutulmaz güzel anılarımızla Sarıkamış Kayak Merkezinde ayrılarak, kışın tamamen buz tutan ÇILDIR GÖLÜ’nü görmeye gidiyoruz. Buz tutmuş ÇILDIR GÖLÜ üzerinde AT KIZAĞI keyfini yaşıyoruz. (Gölde buzlar erimişse gezintimiz göl kenarında olacaktır) Göl üzerinde,  çevresinde geçireceğimiz keyifli vakit sonrasında, otelimize geçiyor ve akşam yemeğimizi yedikten sonra dinleniyoruz.  

3. Gün:

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından,  KARS merkez gezimize devam ediyoruz. Geçmişte kırk yıl Ruslara ev sahipliği yapmış bu şairane şehrin sokaklarında dolaşırken, Rus mimarisinin izlerini görüp de etkilenmemek elde değil.. Rus Savaşlarının etkisini iliklerimize kadar hissettirecek olan KANLI TABYA’ya gidiyoruz. Gerçek bir savaş kalıntısı olan ve Rus baskını sonrası bütün askerlerimizin şehit olmasından dolayı Kanlı Tabya ismiyle anılan KAFKAS CEPHESİ HARP TARİHİ MÜZESİ gezimizi gerçekleştiriyoruz. Turumuzun devamında KARS KALESİ, ONİKİ HAVARİ KİLİSESİ,  TAŞ KÖPRÜ,  FETHİYE CAMİİ, NAMIK KEMAL EVİ’ni Rus dönemi yapılarından olan DEFTERDARLIK BİNASI, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ,  BELEDİYE BİNASI gibi şehrin taş binalarını ve orijinal mimarisini rehberimizin anlatımlarıyla inceliyor ve  meşhur Kars Gravyeri ve Kaşar peyniri alışverişlerimizi tamamlıyoruz. Buradan Kars Havalimanına geçiyoruz. Buradan sonra artık Aydın’a dönüş yolculuğumuz başlayacaktır.Bir daha ki FİBAR TUR gezisinde birlikte olmak dileğiyle sizlerle vedalaşacağız.

 

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İzmir-Kars Gidiş, Kars-İzmir Dönüş Uçak Biletleri
  • Otelde 2 Gece Konaklama
  • Otelde 2 Sabah Kahvaltısı 2 Akşam Yemeği
  • Ulaşım ve Çevre Gezileri
  • Profesyonel Rehberlik
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Fibar Tur Güvencesi


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze Ören Yeri, Milli Park ve Diğer Tüm Giriş Ücretleri
  • Otelde Ekstra Alınan Yiyecek ve İçecekler
  • Öğle Yemekleri
  • Telesiyej Ücretleri-Kayak Kiralalama
  • Çıldır Gölünde Atlı Kızak Gezisi (Hava Şartlarına Bağlı)
  • Kişisel Harcamalar


Kalkış Yerleri
    Notlar

    Paket fiyatlarımız ulaşım, rehberlik, otel ve çevre gezilerini kapsamaktadır.

    Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır.

    Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez.

    Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.

    Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.

    Rehber hava koşulları ve olumsuz yol durumu gibi gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Fibar Tur kesinlikle sorumlu değildir.

    Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.

    Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve acente yetkilisine aittir.

    Araç içerisindeki kişisel tüm eşyaların sorumluluğu mola vb. yerlerde kişiye aittir.

    Turlarda kullanılacak olan araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.


    İptal Şartları
    https://fibartur.com/aydin-cikisli-kars-sarikamis-turu-dogu-ekspresli
    FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ.
    Hasanefendi Mah.Gençlik Cad.No: 38/A Efeler Aydın
    0256 213 66 99


    Bu çıktı 25.04.2024 11:33 tarihinde verilmiştir. FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.