Aydın Çıkışlı Kars Sarıkamış Turu Doğu Ekspresi Tur Programı

AYDIN ÇIKIŞLI KARS SARIKAMIŞ TURU DOĞU EKSPRESLİ

1. Gün: İZMİR - KARS MERKEZ GEZİSİ - AŞIK ATIŞMASI ve Gece İSTEĞE BAĞLI KATERİNA SARAYI ÖNÜNDE ATEŞ PARTİSİ EĞLENCESİ

Sabah Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde buluşuyor, 10:00’da kalkacak Sun Express Havayollarına ait, İZMİR - KARS uçuşumuzun check-in işlemlerini yaptırıyor ve saat 12:15 de, ünlü Puşkin’in şiirlerine ilham veren şehir   KARS’a varıyoruz.. Bizi bekleyen aracımıza yerleştikten sonra, önce Kars’ın yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz restoranımızda öğle yemeğimizi alıyor ve keyifle Kars turumuza başlıyoruz. Bu şairane şehir geçmişte, kırk yıl Ruslara ev sahipliği yapmış. Böyle bir şehrin sokaklarında dolaşırken Rus mimarisinin izlerini görüpte etkilenmemek elde değil... Burada KAFKAS TARİHİ HARP MÜZESİ, KARS KALESİ, ONİKİ HAVARİ KİLİSESİ,  TAŞ KÖPRÜ,  FETHİYE CAMİİ ve NAMIK KEMAL EVİ’ni ziyaret aderek, rehberimizin bilgilendirmelerini dinliyoruz. Ardından Rus Dönemi yapılarından olan DEFTERDARLIK BİNASI, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ve BELEDİYE BİNASI gibi şehrin orijinal mimarisini inceledikten sonra,  bize özel düzenlenecek olan, Kars’ın ünlü ozanlarının iştirak edeceği, milli geleneklere uygun AŞIK ATIŞMASI ile bu güzel günü sonlandırıyoruz.  Akşam yemeğimizi otelde aldıktan sonra, KARS KIŞ GECESİ yaşamaya gidiyoruz. Dileyen misafirlerimizle (ekstra) KARS RUS EVİ (Katerina Sarayı) önünde SICAK ŞARAP (1 bardak) ve AKORDİYON eşliğinde, ATEŞ PARTİSİ düzenliyor ve KAFKAS müzikleri ile unutulmaz bir gece yaşıyoruz.  Konaklama otelimizde.

2. Gün KARS – DOĞU EKSPRES TRENİ YOLCULUĞU ile SARIKAMIŞ- SARIKAMIŞ ŞEHİTLER ANITI- KATERİNA AV KÖŞKÜ-SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ- ÇILDIR GÖLÜ – KARS MERKEZ ALIŞVERİŞ- KAFKAS GECESİ EĞLENCESİ

Erken saatlerde otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası, Doğu Ekspres Treni ile (Pulman Koltuk) doğanın muhteşem manzaraları eşliğinde keyifli bir yolculukla SARIKAMIŞ’a hareket ediyoruz. İlçe merkezinde kısa bir tanıtım turu yaparak, Doğu Anadolu'da Osmanlının Ruslara karşı mücadelesinde tarih sayfalarına 22 Aralık 1915 Sarıkamış Harekâtı olarak geçen ve 90 bin Mehmetçiğimiz anısına düzenlenmiş merkezdeki Şehitliği ziyaret ediyoruz. Ardından, Ruslar döneminde kraliçe KATERİNA için yaptırılan AV KÖŞKÜ’nü görüyor ve Obsidyen Taşı'nın işlenmesiyle yapılan hediyelik eşya alışverişi için mola veriyoruz. Buradan kristal kar olarak adlandırılan, dünyada kaymak için en iyi yerlerden biri olan  SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ’ne geçiyoruz. Serbest zaman esnasında beyaz kış görüntülerini fotoğraflayıp, karlar üzerinde eğlenceli anlar yaşıyoruz. Unutulmaz güzel anılarımızla Sarıkamış Kayak Merkezinde ayrılarak, kışın tamamen buz tutan ÇILDIR GÖLÜ’ nü görmeye gidiyoruz. Önce, gölün kendi balığı olan Sarı Balık’tan öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrasında buz tutmuş ÇILDIR GÖLÜ üzerinde AT KIZAĞI keyfini yaşıyoruz. ( Gölde buzlar erimişse gezintimiz göl kenarında olacaktır) Göl üzerinde,  çevresinde geçireceğimiz keyifli vakit sonrasında KARS merkeze geçiyor ve KARS KAŞARI, GRAVYER PEYNİRİ, KARS BALI, KARS KETESİ Kars’a özgü alışverişlerlerimizi yapmak üzere serbest zaman veriyoruz. Güzel geçen bir günün sonunda otelimize geçip bir süre dinlendikten sonra akşam yemeğimizi alıyoruz. Ardından ekstra KAFKAS DANS GÖSTERİSİ ve yörenin müzikleri ile  harika bir gece geçirmek için  Kars merkeze gidiyoruz. … Eğlence sonrası, otelimize dönmeden, ay ışığı ve gece aydınlatmaları içinde daha gösterişli bir görünüme sahip olan Kars Kalesi, Evliya Camii, Kümbet Camii önünde hatıra fotoğraflarımızı çekiyoruz. Konaklama otelimizde.

 3. Gün ANİ HARABELERİ 

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, geçmişte birçok kültürün ve dinin bir arada yaşadığı, bugün UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan ANİ ANTİK KENTİ’ni karlar altında ki  büyüleyici görüntüsü ile gezmeye gidiyoruz. Arpaçay Nehri’nin kıyısında ve Ermenistan sınırında bulunan bu tarihi kentteki gezimizde Tarihi Surlar, Surp Amena Prkıtch Kilisesi, Tigran Honents Kilisesi, İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Abughamrends (Polatoğlu Kilisesi), Ateşgede Tapınağı ziyaret noktalarımızdır. Ani Antik Kenti’ni gezerken Bakireler Manastırı(Surp Hripsime Manastırı), İçkale, Kızlar Kalesi, Selçuklu Kervansarayı, Kral Gagik Kilisesi, Gürcü Kilisesi ise panoramik olarak göreceğimiz yerlerdir. Bu etkileyici ören yerinde rehberimizin bilgilendirmelerini dinledikten sonra, fotoğraf makinamızla muhteşem kenti, hatıralarımıza ekliyoruz. Daha sonra, 12:45’de kalkacak uçağımız için Kars Havalimanına geliyoruz.  Saat 15:15’ de İZMİR’ e ulaşıyoruz. Unutamayacağınız anılarla dolu, bir başka Fibar Tur seyahatinde tekrar görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

 

BİLGİLENDİRME:T.C. İçişleri Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu genelgeye istinaden yurt içi uçuşlarında aşılı ( En az 14 gün önce gerekli tüm dozların tamamlandığını kanıtlayan aşı sertifikası ibraz edilmelidir. ) ya da hastalığı geçirmiş olan misafirlerimiz (Bilimsel olarak bağışıklık kazanıldığı kabul edilen süre içinde alınmış iyileşme belgesi ibraz edilmelidir. ) herhangi bir test zorunluluğu bulunmadan seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir.

Aşısız olan misafirlerimizin ise 6 Eylül tarihi itibarıyla seyahatlerinden önce en fazla 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testini ibraz etmesi gerekmektedir. Hastalığı geçirmemiş, aşısı bulunmayan ve negatif PCR testi sunmayan misafirlerimiz uçuşa kabul edilmeyecektir.

 

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İZMİR-KARS Gidiş, KARS-İZMİR Dönüş Uçak Biletleri
  • Kars-Sarıkamış Doğu Ekspresi Tren Bileti
  • Otelde 2 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
  • Fibar Tur organizasyonu ile yapılacak olan, ünlü ozanların katılacağı AŞIK ATIŞMASI
  • Ulaşım ve İkramlar 
  • Çevre Gezileri
  • Profesyonel Rehberlik 
  • Seyahat Sigortası 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze Ören Yeri, Milli Park ve Diğer Tüm Giriş Ücretleri
  • Otelde Ekstra Alınan Yiyecek ve İçecekler
  • Öğle Yemekleri
  • Telesiyej Ücretleri-Kayak Kiralalama 
  • Çıldır Gölünde Atlı Kızak Gezisi (Hava Şartlarına Bağlı)
  • İsteğe Bağlı Gece Kafkas Dans Eğlencesi
  • İsteğe bağlı, Kars Katerina Sarayı önünde, Akordiyon eşliğinde ATEŞ PARTİSİ


Kalkış Yerleri
    Notlar

    Paket fiyatlarımız ulaşım, rehberlik, otel ve çevre gezilerini kapsamaktadır.

    Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır.

    Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez.

    Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.

    Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.

    Rehber hava koşulları ve olumsuz yol durumu gibi gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Fibar Tur kesinlikle sorumlu değildir.

    Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.

    Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve acente yetkilisine aittir.

    Araç içerisindeki kişisel tüm eşyaların sorumluluğu mola vb. yerlerde kişiye aittir.

    Turlarda kullanılacak olan araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.


    İptal Şartları
    https://fibartur.com/aydin-cikisli-kars-sarikamis-turu-dogu-ekspresli
    FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ.
    Hasanefendi Mah.Gençlik Cad.No: 38/A Efeler Aydın
    0256 213 66 99


    Bu çıktı 25.04.2024 13:27 tarihinde verilmiştir. FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.