Aydın Çıkışlı Karadeniz ve Doğu Anadolu Turu Tur Programı

AYDIN ÇIKIŞLI  KARADENİZ TURU DOĞULU YAYLALI ÖZEL

SİVAS-ERZİNCAN-ERZURUM-KARS-ARTVİN-BATUM-RİZE-

TRABZON-ORDU-GİRESUN-SAMSUN-AMASYA

 


Erken rezervasyon için ofisi arayın...
 

1. GÜN  : Sivas 

Saat 18.30 da Aydın’da Nevzat Biçer Parkında siz değerli konuklarımızı alarak turumuza başlıyoruz.Denizli-Afyon-Ankara-Yozgat üzerinden uygun yerlerde molalar vererek sabah Sivas’avarıyoruz. Sivas Merkezde SELÇUKLU PARK ALANI içinde bulunan ATATÜRK KONGRE ve ETNOĞRAFYA Müzesi’ni geziyoruz. Daha sonra ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE-ŞİFAİYE MEDRESESİ ve BEDESTENİ’ni görüp Sivas merkezdeki otelimize yerleşiyoruz.Akşam yemeği ve konaklama Sivas’ta Eretna Otel'de.

2.GÜN: Erzincan Erzurum Palandöken

Sabah kahvaltının ardından otelden ayrılarak İmranlı Refahiye üzerinden Erzincan’a varıyoruz. Bakırcılar çarşısından alışveriş yapıyoruz. Molamızın ardından Erzurum ‘ a hareket ediyoruz . Merkezde vereceğimiz serbest zamanda öğle yemeği molası verip cağ kebabının eşsiz tadına varıyoruz.  Erzurum'daki gezimize başlıyoruz. İlk olarak ULU CAMİİ-ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE-YAKUTİYE MEDRESESİ’ni ziyaret edip RÜSTEM PAŞA BEDESTENİ’nde (TAŞHAN) oltu taşı alışverişini yapıyoruz.Bu gezilerimizin ardından muhteşem doğanın eşliğinde Türkiye’nin çatısı ERZURUM PALANDÖKEN DAĞINA çıkıyoruz.Kayak merkezinde bulunan otelimize yerleşiyoruz.Akşam yemeği ve konaklama Erzurum Palan Otel'de.

3. GÜN: Kars Ani Harabeleri 

Sabah kahvaltının ardından otelden ayrılıp Palandöken Dağından inip Horasan üzerinden Kars’a varıyoruz.Buradaki gezimize Ermenistan sınırında bulunan ANİ HARABELERİ ile başlıyoruz.Buradan Kars MERKEZE dönerek TARİHİ OSAMANLI TAŞ KÖPRÜ-HAMAM-KARS KALESİ’ni resimliyoruz.Şehir merkezinde Kaşar ve Bal alışverişimizin ardından otelimize yerleşiyoruz.Konaklamamız ve akşam yemeğimiz Karspark Otel'de.

4.GÜN  : Artvin Borçka Karagöl Mençuna Şelalesi

Sabah kahvaltısı sonrası otelden ayrılarak Kars-Ardahan-Şavşat üzerinden direkt Artvin Borçka'ya varıyoruz. Bizleri harika bir doğa  bekliyor olacak. Ardından minibüslerle(ekstra) Karagöl'e geçiyoruz.Buradan sonra Borçka'da vereceğimiz serbest zamanda  öğle yemeğimizi aldıktan sonra minibüslerle(ekstra) Mençuna Şelalesi'ne hareket ediyoruz. Bir doğa harikası olan Mençuna Şelalesi'nde zamanımızı geçiridkten sonra otelimize doğru hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeğimiz Oris Green Otel'de.

5.GÜN: Zil Kale Palovit Vadisi Fırtına Deresi Ayder Yaylası

Kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz. Çat Vadisi’nden giriş yapıp 200 yıllık Şen yuva köprüsü, Zil Kale- Palovit Vadisi, Palovit Şelalesi geziyoruz. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra ardından Karadeniz Sahili yolculuğumuza başlıyoruz.İlk olarak Ardeşen’e vardığımızda KAÇKAR DAĞINA tırmanıyoruz.FIRTINA DERESİ eşliğinde ÇAMLIHEMŞİN’e vardığımızda köprü üzerinde HALA ve ELEVİT deresinin birleşerek fırtına deresini oluşturduğu noktada öğle yemeği molası veriyoruz. AYDER YAYLASI’na çıkıyoruz.Burada HORON TEPESİ’ndeki GELİN TÜLÜ ŞELALESİ’ni resimledikten sonra serbest zamanda yöresel ürünler alışverişimizi yapıyoruz.Yayladan inerken yolumuzun üzerindeki TARİHİ TAŞ KÖPRÜ’yü fotoğraflıyoruz.Ayder gezimizi tamamladıktan Çayeli’nde Rize bezi alışverişi sonrası otelimize hareet ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeğimiz Oris Green Otelimize yerleşiyoruz.

6. GÜN  :  Uzungöl Atatürk Köşkü

Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıyoruz. Karadeniz’in ilk simgelerinden olan UZUNGÖL’e hareket ediyoruz. Muhteşem göl manzarasını fotoğraflayıp öğle yemeğimizi yada serbest olarak aldıktan sonra meşhur Sürmene Bıçak alışverişi yapmak için Bıçak atölyesine gireceğiz.Burada bilgi alıp alışveriş yaptıktan sonra Çay Farbikasına geçeceğiz.Çayın her halinin bulunduğu fabrikada bilgi alıp üretim yerini geziyoruz.Ve çaylarımızı tadarken alışveriş için zamanımız olacaktır.Buradan sonra Trabzon’a hareket ediyoruz. Burada Atatürk Köşkünü gezeceğiz. Harika eseri görüp fotoğraf çekildikten sonra meşhur telkâri atölyesine geçeceğiz.Yapımı hakkında bilgi alıp alışveriş için zamanımız olacaktır.Buradan sonra konaklamamız Ramada Vakfıkebir Otel'de olacaktır.

7.GÜN  : Trabzon Sümela Manastırı 

Oteldeki kahvaltımızın ardından Maçka istikametine doğru ilerliyoruz.Maçka’dan Karadeniz Bölgesinin en eski tapınağı ve doğanın eşsiz güzellikteki yerinde yapılmış olan SÜMELA MANASTIRI’ na çıkıyoruz. Gezimizi tamamladıktan sonra Akçaabat‘a dönüyoruz.Öğle yemeğimizi burada Meşhur Akçaabat Köftesi yiyeceğiz.Yemekten sonra Kayabaşı Yaylasına gitmek için yola çıkıyoruz.Buraya otobüsle çıkılmadığı için minübüslerle çıkacağız.Bulutların üstündeki yaylamızda güzel bir yayla gezisi yapacağız.Oksijen deposu olan Kayabaşı yaylasında  konaklamamız ve akşam yemeğimiz olacaktır.

8. GÜN : Ordu Bandırma Gemisi Amasya

Yayladaki harika kahvaltıdan sonra direk Ordu’ya hareket ediyoruz.Gidiş güzergahında Giresun Fındık alışverişi için kısa bir zamanımız olacaktır.Buradan sonra Teleferik ile Ordu Boztepe ‘ye çıkıyoruz.Müthiş Karadeniz manzarası eşliğinde kahvelerimizi yudumladıktan sonra Samsun ‘a hareket.Samsun ‘da bizi BANDIRMA GEMİSİ karşılıyor gemiyi görüp Dünyaca ünlü KRIPEL’in ATATÜRK HEYKELİNİ görüyoruz.Samsun ziyareti sonrası Amasya ‘ya hareket ediyoruz.Konaklama ve akşam yemeğimiz Amasya Lalehan City otelde.

9. GÜN  : Amasya Kaya Mezarları

Kahvaltı sonrası Amasya merkezde Amasya müzesi ve Kaya mezarlarını görüp Yeşilırmak nehrini fotoğraflayıp Çorum ‘a doğru hareket ediyoruz.Çorum’da leblebi alışverişimizi tamamlayıp yolda vereceğimiz molalarla günün ilk ışılarıyla Aydın ‘a varıyoruz.Bir sonraki turumuzda görüşmek dileğiyle…

Kalkış Yerleri: Nevzat Biçer Parkı'nın Otoparkı
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Otel Konaklamaları (Otelde Sabah kahvaltısı, akşam yemeği )
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Fibar TUR Güvencesi
  • Rehberlik Hizmetleri ve Çevre Gezileri
  • Otobüs İçi İkramlar


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • İlk gün sabah kahvaltısı ve tüm öğle yemekleri
  • Müze ören yeri giriş ücretleri
  • Yaylalara Çıkılırken Minibüs Ücretleri
  • Gürcistan Batum giriş ve gezi ücreti


Kalkış Yerleri
    Notlar

    Paket fiyatlarımız ulaşım, rehberlik, otel ve çevre gezilerini kapsamaktadır.

    Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır.

    Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez.

    Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.

    Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.

    Rehber hava koşulları ve olumsuz yol durumu gibi gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Fibar Tur kesinlikle sorumlu değildir.

    Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.

    Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve acente yetkilisine aittir.

    Araç içerisindeki kişisel tüm eşyaların sorumluluğu mola vb. yerlerde kişiye aittir.

    Turlarda kullanılacak olan araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.

    18 Yaşından küçük çocuklar anne ya da baba ile yalnız gidecekse noterden muvafakatname çıkarmalıdır.

    Yeni kimlik kartı ile Batum'a geçiş yapılmakadır. 


    İptal Şartları
    https://fibartur.com/tur-85-aydin-cikisli-karadeniz-ve-dogu-anadolu-turu.html
    FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ.
    Hasanefendi Mah.Gençlik Cad.No: 38/A Efeler Aydın
    0256 213 66 99


    Bu çıktı 19.04.2024 02:27 tarihinde verilmiştir. FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.